Ska kusinträffen urarta nu? Smockan hänger i luften och vad som helst kan hända.

Du kan vara med och bestämma vad som sker i nästa kapitel. De hittills färdiga 8 kapitlen hittar du här på hemsidan. Blir du sugen på att fantisera ihop en fortsättning?Ta fram datorn och skriv ett förslag till nästa kapitel, det nionde, och näst sista, i ordningen!

Mejla ditt kapitel till oss, info@livisverige.org senast tisdag 22 september. Texten får vara hur kort som helst, men max 2 A4-sidor lång, 14 p, radavstånd 1,15. Times eller liknande typsnitt. Glöm inte berätta vem du är och att ange Följetong kapitel 9 på ärenderaden. Du får vända och vrida på händelseutvecklingen precis hur du vill, bara kapitlet på något sätt hänger ihop med helheten. Redaktionens val av kommande kapitel kommer vare sig att kommenteras eller motiveras.

Följetongstips

I en följetong är det bra om slutet kan vara så öppet som möjligt så att nästa författare får flera trådar att dra i. Ett tips är också att slutet ska kittla läsarens nyfikenhet; vad händer härnäst? Och kom ihåg: Du har ingen möjlighet att styra vad författaren som kommer efter dig tar sig för med den berättelse som runnit upp i din skalle, hur personerna plötsligt börjar agera på ett sätt som inte du tänkt dig eller vilken miljö händelseförloppet plötsligt flyttas till.

Efteråt

När vi så småningom sätter punkt för följetongen kommer vi att avslöja vem som varit med om att skapa den. Dessa kommer också att få en bok var för sin medverkan. Deltagandet är öppet för alla, även icke medlemmar. Det är dessutom tillåtet att skicka in texter till flera kapitel, men vi publicerar inte två kapitel efter varandra av en och samma författare.

Så häng på, låt fantasin flöda och berättelsen fortsätta vindla sig fram!

Liv i Sverige, redaktionen

070-542 4207