Liv i Sverige - logo

Skrivarkurs - en termin, distansskriv_ditt_livstudier, halvfart. Kursledare: Ingrid Sjökvist, Liv i Sveriges ordförande.

Har du börjat skriva om ditt eller någon närståendes liv men inte vet hur du ska fullfölja projektet? Hur du ska strukturera ditt material och blåsa liv i personer och situationer? Saknar du någon att diskutera din text med, kanske hela din idé?

Då kan den här distanskursen vara något för dig. Kursen är på en termin med fyra obligatoriska träffar på Gysinge folkhögskola några mil söder om Gävle. Mellan träffarna skriver du hemma på ditt manus, och får handledning och textsamtal via internet.

Till kursen söker du på ett påbörjat projekt och du antas på din text i konkurrens med andras. Vi tror att du har gått en Skriv ditt liv- eller annan skrivarkurs. Vi hoppas att du har erfarenhet av samtal kring texter. Vi förutsätter att du är beredd att både ta emot synpunkter på ditt eget manus och att dela med dig av dina till övriga deltagare. Vi utgår från att du har tillgång till och kan hantera en dator, att du vet någotsånär hur du manövrerar på internet och att du själv klarar ut det krångel som din dator kan komma att presentera. Efter genomgången kurs ska du ha fått en så gedigen genomlysning av din text att du ska kunna arbeta vidare på den på egen hand.
Kostnader: Varje helgträff kostar 850 kronor. I priset ingår kursmaterial, övernattning i dubbelrum och alla måltider.
Förkunskaper: Du ska ha ett påbörjat manus om ditt eller någon närståendes liv och ett klart mål för ditt deltagande.
Det är bra om du vet hur ett textsamtal fungerar.
Ansökan: Senast den 2 augusti ska Gysinge folkhögskola ha fått din ansökan, www.pro.se/Gysinge/Kursanm-Gysinge.
Till den ska du bifoga tio sidor av ditt manus plus en sammanfattning av resten. Dessutom några rader om varför du vill
vara med.
Kursledare: Ingrid Sjökvist, mångårig kursledare.
Mer information: Ingrid Sjökvist, 08-550 164 75, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Praktiska frågor: Gysinge folkhögskola: 0291-212 20, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Till Gysinge, som åtminstone i år är garanterat myggfritt, åker man antingen buss från Gävle eller bil. Skolan ligger underbart vackert vid Dalälven i gammal bruksmiljö. Den ägs av PRO, men man behöver vare sig ha pensionsåldern inne eller vara PRO-medlem för att få vara med.

 

 

Kalender

25 sep 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
30 okt 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
27 nov 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården