Liv i Sverige - logo

Malin Gunnarsson. Foto Jane Morén.Jag var varken planerad eller önskad. Så börjar Malin Gunnarsson sin livsberättelse. Med den vann hon Liv i Sveriges manustävling på temat Mitt liv, mitt arbete, detta i konkurrens med över fyrtio medtävlare. Därmed blir hennes bok, som heter Is och eld – Mitt liv som metallkonstnär, publicerad och hon får motta 30 000 kronor.

Vinnarceremonin hålls i Norrköping, på Arbetets museum, lördagen den 27 september kl 18. Hjärtligt välkomna att vara med då.

Så här motiverar juryn:

Malin Gunnarssons har skrivit en spännande berättelse, där hon knyter ihop sitt yrkesliv med privatlivet till en väl fungerande helhet. Samtidigt ger hon en målande bild av Stockholm från 50-tal till nutid, av arbete i stort och av tidsandan.

 Läsaren får insyn i det, för de flesta, ovanliga yrket metallkonstnär och de omöjliga förutsättningar som råder för att kunna utöva det på heltid. Malin Gunnarsson ger läsaren en fördjupad insikt i hur det är att tvingas balansera på marginalen och vilka följder detta får i ett ekonomiskt ojämlikt förhållande.

Boken är skriven med en påtaglig personlig drivkraft.

Vinnarboken kostar 150 kronor, 120 för medlemmar. Vid ceremonin säljer vi den för 100 kronor. 

Foto Jane Morén.