Liv i Sverige - logo

I lördags, den 27 september, var det boksläpp för Malin Gunnarsson bok Is och eld – mitt liv som metallkonstnär, den som vann tävlingen på temat Mitt liv, mitt arbete. Boken presenterades vid en ceremoni på Arbetets museum i Norrköping i samband med stadens kulturnatt. Malin fick motta ett diplom med den utlovade prissumman, en stor bukett blommor och så förstås den färdiga boken. Hur det kändes?
– Bra, sa hon när vi träffades tidigare på dagen. Nu slipper man alla de där manussidorna, det var så jobbigt att hålla reda på dem och bläddra fram och tillbaka. Nu sitter alltihop i en bok och det är mycket enklare

Under ceremonin samtalade Malin Gunnarsson med mig inför publiken om hur det var att skriva boken. Jag frågade om hon någonsin hade tyckt att det var svårt att vara uppriktig, av hänsyn till andra människor.
– Nja, från början hade jag faktiskt döpt om alla personerna i boken, men jag ändrade senare. Helt enkelt för att det kändes ärligare. Jag tyckte inte det var särskilt svårt, trots att en del av dem jag berättar om inte framstår i nån positiv dager precis. Men det var ju så det var. För mig.
På frågan om hon ska fortsätta skriva, svarade hon så här:
– Det får jag se. Jag h
ar ju bara ett liv och det har jag ju skrivit om nu.
Publiken fick också höra Eva Lagerheim läsa valda delar ur Malins berättelse.
Boken finns att köpa hos oss i Liv i Sverige (120 kr för medlemmar). Den finns också på Arbetets museum, i deras butik. I museets arkiv kommer nu alla originalmanus att läggas, för framtida forskning.
Grattis, Malin!

Ingrid Sjökvist

september 2014

 

 

Kalender

25 sep 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
30 okt 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
27 nov 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården