Liv i Sverige - logo

Liv i Sverige

Liv i Sverige 3/17

Ur innehållet:

Pristagarna utsedda i tävlingen »Det trodde jag inte om …«
• Dockan
• Restaurangen Ringnes
• Hopptornet

Ett biblioteksminne
Berättarkaféer runt om i landet
Ny tävling: Och så tog sommaren slut
Böcker i Liv i Sveriges anda och mycket annat.

Liv i Sverige 2/17

Ur innehållet:
Pristagarna utsedda i tävlingen »Tänk om«:
• HMS Styrsö brinner
• På skoltrappan
• Ko Tao

Läsarnas biblioteksminnen

Berättarkaféer runt om i landet

Böcker i Liv i Sveriges andra och mycket annat

 

 

Liv i Sverige 2/15

Läs om Robert Nyberg som fick Trampcykelpriset på Liv i Sveriges årsmöte.

Läs vinnarbidragen på temat Uppbrott: Nu ska vi flytta av Mej-Len Lyth, Inte längre tro av Stig Andersson och dikten en dörr har öppnats av Elisaveta Gräsbeck.

Och flera andra spännande texter, bokrecensioner och en ny tävling med temat I lådan. Senast hos redaktionen den 6 juli. Läs mer i tidningen!

Liv i Sverige 1/17

Ur innehållet:
Pristagarna utsedda i tävlingen »Det gör jag aldrig om«:
• Skräckfylld rengöring av Magnus Ramstrand   
• Knallpulverpickan av Ragnar Tollet
• Aldrig mer av Birgitta Warodell

Reportage om S:t Matteusbiblioteket, unikt bibliotek i Stockholm av Ingrid Sjökvist
Utdrag ur boken »Vem som helst men inte  Magdalena«
Böcker i Liv i Sveriges anda och mycket annat.

Liv i Sverige 1/15

Läs vinnarbidragen till Möten – Minnen av kryddor och hetta av Ulla Eld, Stockholm, Möte med Anders av Ragnhild Eriksson, Ludvika, Möte med en jeep av Börje Karlström, Edsbyn.

Den nya tävlingen har temat Uppbrottet. Tävlingstext hos redaktionen senast den 20 mars. Läs mer i tidningen.

Liv i Sverige 4/16

Nu har ett nytt nummer av medlemstidningen kommit. För sent-tävlingen avgjord. Khuanla Chalardyaem skriver sin självbiografi. Läs om Doris Sundbergs »Bye bye bondböna«. Boksläpp av »När ni andra sover« och mycket annat.

 

Liv i Sverige 4/14

Läs vinnarbidragen till Vass – En jäla vass brud av Ulla Palmqvist, Träslövsläge, I vassen av Wiola Ekström Holm, Markaryd, Ropet från sjön av Ulla Hannelius, Borlänge.

Och flera andra spännande texter, bokrecensioner och en ny tävling med temat Möten. Senast hos redaktionen den 10 januari. Läs mer i tidningen!

Bli medlem för 175 kr/år så får du tidningen på posten. Betala till plusgiro 33 43 96-9.

 

 

Liv i Sverige 3/16

Läs vinnarbidragen till tävlingen Olika. Varför flänger du omkring i träden? av Irene Blennby, Förväxlingen av Birgit Holmgren, Fotbollsskorna av Magnus Adern.

 Intervju med Pamela Delefors som skriver en bok om barndomens mörker samt många boktips.

Liv i Sverige 3/14

 

Läs om Malin Gunnarsson som vann manustävlingen Mitt liv, mitt arbete med boken Is och eld. Mitt liv som metallkonstnär.

Läs också bidragen till tävlingen »Under«: Anna Charlotta av Charlotte Rundelius, En underbar upptäckt av Bengt Carlsson och Under elva av Bosse Almén.

Vill du läsa tidningen? Du kan beställa den för 20 kr från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Men det bästa är ju förstås att du blir medlem!

Liv i Sverige 2/16

 Nu har nya numret av tidningen gått till tryck. Ett extra tjockt nummer med många texter om Göran Palm. Snart kommer den i medlemmarnas brevlådor. Du som inte är medlem, bli det! Eller beställ numret direkt från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Liv i Sverige 2/2014

Läs vinnartexterna av tävlingen »På den ljusa sidan«.
Rent av lite overkligt av Carina Bergström
Ta den utsträckta handen av Elin Dofs
På den ljusa sidan av berget av Kerstin Söderlund

Dessutom texter insända av våra läsare. Till exempel Smultronen i Rönninge.

Mod – Carmina Burana av Britt Reuterwall Hörnstedt som skriver om hur hon blev uttagen att medverka i Folkoperans föreställning Carmina Burana. En föreställning som blev en succé och där kvinnor i 80-årsåldern berättar om sina liv, invävda i Orffs körverk som bygger på dikter från 1200-talet.

Marie-Sophie Ek har skrivit Där trollen dansade och K-G Willberg Kommunskorna.

I Skrivarstugan får du tips av skrivaren. Dessutom recensioner av nyutkomna böcker i Liv i Sveriges anda.

Vill du läsa medlemsbladet? Du kan beställa det för 20 kr från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Liv i Sverige 1/2014

I första numret år 2014 presenteras vinnarna i tävlingen på temat »Valet« och förstås deras texter.

Årets Trampcykelvinnare är Gunilla Lundgren som också presenteras i numret.

 

Och så finns det förstås en hel del nya böcker i Liv i Sveriges anda att läsa om.

 

Alla medlemmar får tidningen hem i brevlådan. Om du inte är medlem kan du beställa enstaka ex (ange vilket nummer du vill ha, pris 20 kr/st) till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Liv i Sverige 4/15

Läs vinnarbidragen i tävlingen Som man så får man skörda. En trädgårdsfest och en man med sparsamt antal vänner samt en ödesdiger måltid. Elisabeth Sigurdson i Arboga, Bengt Carlson i Södertälje och Sofia Gad i Stockholm har förgyllt vår publikation med sina texter. Bengt Carlson har även bidragit med bild. Självporträtt? Det finns också flera bidrag till tävlingen Lådan som vi ville publicera. Numret innehåller också reportage om berättelser från Rödlöga, en livsuppgift för Britt Bogren Ekefeldt.

Flera levnadsberättelser och bokrecensioner och en ny tävling, Jag sa aldrig … Läs mer i tidningen!

Liv i Sverige 4/2013

I sista numret av vår tidning för år 2013 presenteras vinnarna i vår tävling Bytet. Där fick vi vår yngsta pristagare någonsin, Fredrika Hellgren, som bara var 17 år när hon blev en av LiS_4-13_webbpristagarna.

Vi presenterar också två nya Liv i Sverige-böcker, dels vår nya antologi, Ett glas rött om da'n - 18 röster om alkohol, dels Ut vill jag, ut, en självbiografi av Monica Grönlund. Som vanligt har vi också läsvärda texter av våra medlemmar, skrivtips i vår "Skrivarstuga", boktips med mera.

Alla medlemmar får tidningen hem i brevlådan. Om du inte är medlem kan du beställa enstaka ex (ange vilket nummer du vill ha, pris 20 kr/st) via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Liv i Sverige 3/15

Läs vinnarbidragen i tävlingen I lådan. Vigselringar, silverbestick, en gammal slangbella och guldklimpar som liknar gråsten. Det är något av innehållet i alla de lådor tävlingsjuryn fick vara med om att öppna. Vinnare blev Irene Keita, Linköping, Karin Jäderberg, Sollentuna och Anita Lobell i Linköping.

Läs också om eleverna i Södertälje som skriver en egen lärobok. Och flera andra spännande texter, bokrecensioner och en ny tävling med temat Som man sår får man skörda. Läs mer i tidningen!

 

Kalender

30 okt 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
27 nov 2018
18:30 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
29 jan 2019
18:00 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
14 feb 2019
18:00 - 21:00
Berättarkafé, Skarpnäck
26 feb 2019
18:00 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården
26 mar 2019
18:00 - 21:00
Berättarkafé, Timmermansgården