SKRIV DITT LIV

V 27, 1-6 juli, Åsa folkhögskola, utanför Katrineholm

Här lär du dig hitta historierna i ditt eget liv, skildra dem levande och göra dem läsvärda för fler.

Med hjälp av skrivövningar och konstruktiva diskussioner om hur texter fungerar hos en tänkt läsare blir du inspirerad att skriva mer, arbeta medvetet och bli en duktigare skribent.

Kursen arrangeras i samarbete med föreningen Liv i Sverige och passar både dig som är nybörjare och dig som redan har ett självbiografiskt manusutkast i byrålådan. Utnyttja gärna erbjudandet att skicka in en text i förväg, kring den får du ett personligt samtal med kursledaren under veckan.

Kursledare

Ingrid Sjökvist, författare, frilansjournalist, skrivarpedagog. Hon är ordförande i föreningen Liv i Sverige, som arbetar med att främja det självbiografiska berättandet. Hon har lång erfarenhet av att leda skrivarkurser.

Pris: 4 900 kr med logi i dubbelrum. Vill man ha enkelrum tillkommer en kostnad på 200 kr/natt. Ordnar man eget boende är kostnaden 3900 kr och då ingår alla måltider, även frukost och middag.

 

SKRIV EN NOVELL I SOMMAR 22–27 juli 2019

Liv i Sveriges Pelle Olsson håller i sommar (2019) en novellskrivarkurs. Den ges på Åsa folkhögskola 22-27 juli. Sista anmälningsdag är den 25 maj. Novellskrivande och att skriva eller berätta om sitt liv är visserligen olika saker, men allt man skriver hämtar man ändå inifrån sig själv, vare sig de egna erfarenheterna hämtas ur fantasin eller om de grundar sig på faktiska upplevelser.

Mer info och anmälan: www.asa.fhgsk.se/Utbildningar-Kurser/Sommarkurser