Vi drack vårt kaffe på toaletten

… och 24 andra berättelser från hundra års arbetsliv med bleckslagare, hemsystrar, spritkassörskor och andra försvunna yrken – liksom från nya arbeten med drönare, pärlplattor och datorspel.

Så lång är titeln på vår nästa antologi, nu under arbete. I den berättar människor om sina jobb, sådana som inte finns längre. Och om sådana som inte fanns för låt oss säga trettio, fyrtio år sedan.

Insamlingen har pågått en tid och boken börjar ta form. I ett avslutande kapitel ska Maths Isacson, professor emeritus i ekonomisk historia vid Uppsala universitet, tillföra sina kunskaper om hur yrkeslivet förändras och varför.

Projektet ägs av Arbetets museum i Norrköping och projektledare är Andreas Nilsson. Liv i Sverige är med i arbetsgruppen och vi håller för närvarande på att redigera de texter som ska ingå i boken. Bokrelease planeras nån gång i maj 2019 i Norrköping.