På lördag 12 oktober kl 10:00 – 15:00 är det läs- och skrivfest på Askersunds Bibliotek.
”En dag för alla som har en text i byrålådan, drömmer om att bli författare eller bara tycker att det är väldigt roligt med böcker.” För 2 år sedan publicerade förlaget Ord & Visor min självbiografi ”Stryk inte mina trosor!”, som bland annat handlar om min uppväxt i Kumla på 50-talet. Jag ska vara med i Askersund med ett bokbord och har dessutom en programpunkt där kl 14:30. Då kommer jag att berätta om hur det hela gick till, hur jag kom på idén att skriva och vägen till att det blev en bok som ett förlag beslöt att ge ut. Allt började med att jag slank in på ett berättarkafé, nyfiken på vad detta kunde vara för något. Om detta ska jag säga några ord och om det stöd och den inspiration man kan få av en kulturell förening som har som motto: Varje liv är värt att skildra. Kanske något även för dig, som går och lurar på att fatta ”pennan”? Åren 1946 – 1959 bodde jag i samma hus som systembolaget, på Sveavägen 25 B. Telefon 79525 – hur kan man komma ihåg något sådant?
📷
https://lasfasten.blogspot.com/p/birgit-holmgren.html?m=1