SKRIV DITT LIV

13-18 juli 2020, Åsa folkhögskola, utanför Katrineholm

Här lär du dig hitta historierna i ditt eget liv, skildra dem levande och göra dem läsvärda för fler.

Med hjälp av skrivövningar och konstruktiva diskussioner om hur texter fungerar hos en tänkt läsare blir du inspirerad att skriva mer, arbeta medvetet och bli en duktigare skribent.

Kursen arrangeras i samarbete med föreningen Liv i Sverige och passar både dig som är nybörjare och dig som redan har ett självbiografiskt manusutkast i byrålådan. Utnyttja gärna erbjudandet att skicka in en text i förväg, kring den får du ett personligt samtal med kursledaren under veckan.

Kursledare

Ingrid Sjökvist, författare, frilansjournalist, skrivarpedagog. Hon är ordförande i föreningen Liv i Sverige, som arbetar med att främja det självbiografiska berättandet. Hon har lång erfarenhet av att leda skrivarkurser.

Pris: 4 950 kr med logi i dubbelrum. Vill man ha enkelrum tillkommer en kostnad på 200 kr/natt. Ordnar man eget boende är kostnaden 3950 kr och då ingår alla måltider, även frukost och middag.

Anmälan senast den 15 juli till www.asa.fhsk.se/Utbildningar-Kurser/Sommarkurser

Skriv ditt liv – fördjupning

Du som har ett påbörjat självbiografiskt ma­nus är välkommen att söka till denna ettåriga kurs på Västerås Bergslagens folkhögskola i Norberg.

Kursen går på dis­tans med fyra fysiska helgträffar per termin. Kursstart: 14 augusti. Studietakten brukar beskrivas som halvfart.

Sista anmälningsdag: 20 juli. Eftersom man kommer in på kursen på sin text ska du bifoga ett textprov om ca 5 A4-sidor till din ansökan.

Kursledare: Ingrid Sjökvist: författare och mångårig kursledare.

Kursen är kostnadsfri men man får själv stå för logi och mat under helgträffarna. På skolan finns inget internat, men om du

blir antagen till kursen får du tips på några olika boenden på orten under kurshelgerna.

Mer info och anmälan till: www.vasterasfolk­hogskola.se/våra kurser.