Uppskattad medarbetare har avlidit

Britt Söderholm, i många år styrelseledamot och kassör i Liv i Sverige, avled i slutet av maj. Många av våra både nuvarande och tidigare medlemmar minns henne. Hon var i många år skrivarlärare på Åsa folkhögskola och grundare av Föreningen för kvinnoskrattets bevarande. Därtill vårt lokalombud i Sörmland, tills hon för några år sedan återvände till sin hemstad Luleå. Hon fick också Liv i Sveriges allra första Trampcykelpris, det som vi varje år delar ut till en person som vi tycker på ett särskilt förtjänstfullt sätt har förmått människor att berätta om sina liv.

Vi i styrelsen minns hennes energi och alltid positiva hållning, hennes många förslag och kreativa idéer för vår verksamhet, hennes lyhörda lektörsläsning och alltid uppmuntrande utlåtanden.

Flera av våra medlemmar har hört av sig och vill på något sätt kunna minnas Britt genom att sätta in en slant till föreningen. Det är ett tilltag som vi är övertygade om att Britt skulle ha gillat och uppmanar därför den som vill visa sin uppskattning av henne att bidra med en slant till hennes minne. Ange ”Britt” på inbetalningen till Liv i Sverige Pg 33 43 96-9 eller Swish nr 123 677 3683. Hon hade alltid Liv i Sverige i åtanke och även långt efter sin pensionering kom hon med förslag och idéer, en del totalt ”utanför boxen”.

Vi tackar på förhand.

Styrelsen

Foto: Privat