Vilken hemlighet delade Lauras respektive Sofias och Emils mamma, så djup att de var tvungna att lämna sina barn för att skydda dem?

Du kan vara den som avslöjar varför, som avslutar vår följetong, knyter ihop säcken. Ta fram datorn och skriv ett förslag till nästa kapitel, det tionde och sista!

De hittills färdiga 9 kapitlen hittar du här på hemsidan.

Mejla ditt slutkapitel till oss, info@livisverige.org senast onsdag 30 september. Texten får vara hur kort som helst, men max 2 A4-sidor lång, 14 p, radavstånd 1,15. Times eller liknande typsnitt. Glöm inte berätta vem du är och att ange Följetong kapitel 10 på ärenderaden. Du får vända och vrida på händelseutvecklingen precis hur du vill, bara kapitlet på något sätt hänger ihop med helheten. Redaktionens val av kommande kapitel kommer vare sig att kommenteras eller motiveras.

Följetongstips

I en följetong är det bra om varje kapitel slutar med en s k cliffhanger, något spännande som får läsaren att längta efter nästa. Slutet i det allra sista kapitlet däremot bör på något sätt knyta ihop säcken, och räta ut de frågetecken som hänger i luften, så att läsaren kan andas ut.

Efteråt

När vi efter nästa kapitel sätter punkt för följetongen kommer vi att avslöja vem som varit med om att skapa den. Dessa kommer också att få en bok var för sin medverkan. Deltagandet är öppet för alla, även icke medlemmar. Det är dessutom tillåtet att skicka in texter till flera kapitel, men vi publicerar inte två kapitel efter varandra av en och samma författare.

Så häng på, låt fantasin flöda och berättelsen fortsätta vindla sig fram till sitt oundvikliga slut!

Liv i Sverige, redaktionen

070-542 4207