Liv i Sveriges hederspris Trampcykeln  delas ut årligen ”till de kulturens trampcyklister som ständigt, långt från allfarvägarna, spårar upp människor som har mycket att berätta om sitt liv, sin hemtrakt, om sina drömmar”, som det står i beskrivningen. Priset instiftades 1995.

I år går Trampcykeln till läsombudet, berättaren, högläsaren, lokalreportern och syntolken Agneta Json Granemalm, Ljungby.

Priset får hon för sin förmåga att inspirera andra, bland annat äldre, demenssjuka och funktionshindrade. Hennes eget berättande sker  runt om i småländska Sagobygden, på kyrkogårdar, sägenplatser, hembygdsföreningar  eller under vandringar utomhus. Hennes stora repertoar omfattar både  livsberättelser, sägner och om historiska personer. 

Allt  detta engagemang gör henne till en värdig mottagare av vårt hederspris. Prisutdelningen  sker på Liv i Sveriges årsmöte i Stockholm 16 mars.

Tidigare pristagare är bland andra Bengt af Klintberg, Tom Alandh,  Lisa Syrén/radioprogrammet Karlavagnen, Gunilla Lundgren, författaren och bokförläggaren Göran Lundin, radioproducenten Ann-Katrin Tideström m.fl. Trampcykelpriset | Liv i Sverige

Föreningen Liv i Sverige Liv i Sverige | Varje liv är värt att skildra!  som grundades 1982 av författaren Göran Palm vill uppmuntra människor att skildra sina liv i tal och skrift. Drygt 170 böcker har givits ut med hjälp av oss sedan dess.

Kontakt med Agneta Json Granemalm: agneta@granemalm.se  tel 070- 538 10 39

Liv i Sverige. ordförande Ingrid Sjökvist, tel 070-542 42 07  sekreterare Pelle Olsson tel 076-212 67 89